Is Permanente make-up blijvend?

Gemiddeld zal de toepassing voor wenkbrauwen 1 tot  3  jaar te zien zijn. In de loop van de tijd zal het vervagen.

Kiest u voor de hairstrokes/haartjes techniek, moet u rekening houden dat u de wenkbrauwen met 1 jaar weer moet laten opfrissen om de strokes weer goed te laten zien. (Dit opfrissen wordt voor een speciaal tarief voor de vaste klanten van Instituut de Zwaan gedaan.) ( Retouche/Opfrisbehandeling).

Veel zonlicht (ook zonnebanken) versnelt dit proces. Gebruik dan altijd een sunblock met hoge factor 30+. 

Ook hangt het af van het huidtype, leeftijd en in welke conditie de huid is en hoe u er zelf mee omgaat.

Belangrijk is ook welke kleur er bij de behandeling gebruikt is. Alhoewel alle pigmentkleuren in de loop van de tijd zullen veranderen.Daarom is het aan te raden om geregeld een retouch/opfrisbehandeling te laten doen.

Voor de Eyeliners zal de ook kleur altijd weer afnemen en kan de kleur nooit zo donker blijven als net na de behandeling, het wordt altijd lichter na 1 week.  Voor eyeliners  is de opfrisbehandeling pas na 1 tot 3 jaar.

Wanneer u weer de neiging krijgt om te gaan bijtekenen, is het weer tijd om een afspraak te maken voor een Touch Up/Opfris of Retouch behandeling.  ( 1 behandeling).

De meeste clienten laten jaarlijks hun wenkbrauwen even nakijken of een retouche nodig is. Zo blijft de vorm en kleur het mooiste, vooral voor de wenkbrauwen met hairstrokes/haartjestechniek is dit heel belangrijk.  

Eenmaal klant bij  Instituut de Zwaan altijd de voordelen van de bijwerkingen voor alle PMU behandelingen en natuurlijk de service!