Is de behandeling pijnlijk?

Ik heb elders een permanente make-up ondergaan, maar durf daar niet meer naartoe te gaan omdat het zo'n pijn deed, hoe is dat bij jullie?

De behandeling is niet geheel pijnloos, daarom is het verstandig om een EMLA verdovingscreme op recept aan te vragen bij uw huisarts. Ook is het verplicht voor u als client,( als u verdoofd wilt worden) om dit via de huisarts te doen, omdat alle permanente make-up studio's in Nederland, niet meer in bezit mogen zijn van enige vorm van "eigen" verdoving.  De GGD heeft toestemming gegeven voor de EMLA verdovingscreme en deze werkt, mits op tijd aangebracht voldoende. Een permanente make-up behandeling hoeft geen pijn te doen, mits daar de tijd voor genomen wordt, wat betreft de verdoving.

Een verdoving is toch wel voor u als voor mij zeer prettig om mooie resultaten te krijgen, dus lees  a.u.b. onderstaande adviezen en haal de Emla verdovingscreme even bij uw huisarts.

Lees onderstaande adviezen.

Omdat verdoven een medische handeling betreft, mogen wij volgens de richtlijnen van de GGD niet meer in het bezit zijn van enige vorm van "eigen" verdoving en moet de verdoving via de huisarts gaan. ( Richtlijnen juni 2007- GGD vergunning ), omdat een verdoving een geneesmiddel is. 

Ga dan even naar uw huisarts en vertel dat u Permanent make-up of een cosmetische pigmentatie wilt laten aanbrengen en vraag uw arts om een EMLA verdovingscreme. Uw arts kan u de EMLA verdovingscreme persoonlijk uitschrijven, waarvan u 3 behandelingen gebruik kan maken.Deze verdoving neemt u ook mee naar de studio.

Voor wenkbrauwen en lippen brengt u zelf de creme minimaal 60 minuten voor de behandeling op. Gewoon over uw getekende wenkbrauwen. Niet inwrijven, maar dik opbrengen en laten intrekken. ( de bijgeleverde pleisters hoeft u niet aan te brengen). De huid kan een beetje wit of juist iets rood worden door de creme. Dit zal na 1 a 2 uur weer vanzelf verdwijnen. 

Ooglijnen niet zelf opbrengen, wel  de EMLA creme meenemen en dit wordt in de studio opgebracht.